Det finns egentligen inte ett fel tillfälle att servera champagne, men när du parar ihop det med viss mat så kan resultatet inte bli annat än underbart. Den syrliga, torra smaken av en bra champagne går bättre ihop med många lättare maträtter och tilltugg, snarare än rött kött eller söta desserter.
Det bästa sättet för att få reda på vilken slags mat som ska serveras till champagne är att prova att kombinera drycken med dina favoriträtter och -snacks. Du kommer snart att hitta lyckade smakkombinationer.
Tänk på att matcha olika sorters champagne med olika rätter och snacks. Torr champagne passar oftast bäst till salta smaker, och söt champagne passar bäst till frukter.
Vinjournalens Crémant tips
Crémant du Jura Blanc Brut AOC är ett härligt, smakfullt och välutvecklat vin med små och fina bubblor och med den rätta, eleganta fizzen. I smaken hittar man grönt äpple och brioche som balanseras fint tillsammans och samtidigt lyfts av den friska syran.
Frankrike | Jura | Art 74365 | Fruitière Vinicole d’ Arbois | 160:-
Fyra populära snittar till champagne recept:
- Servera med ost: En fyllig champagne av hög kvalitet passar utmärkt till de flesta hårda ostar, exempelvis cheddar, parmesan och Gouda. Den går också bra ihop med mjuka ostar som brie och många olika getostar.
- Servera med sushi: Den smöriga smaken fisken i kombination med det lätta riset gör sig väl med en torr champagne. Experterna menar att champagne är den perfekta palettrengöraren mellan tuggorna.
- Servera med frukt: Om du serverar dina gäster en skål med bär och ett glas champagne kommer de att känna sig saliga. Frukter med kärnor, som persikor och plommon, är också utmärkta val.
- Salta snacks: Trots att det kan tyckas vara en märklig kombination är salta snacks, som chips, jordnötter och popcorn, ett recept för en lyckad kväll.
Här finns några läckra recept med skaldjur:
- Tips på fantastika maträtter till Champagne
- Bubbliga, friska och populära Prosecco
- Champagne -tips, ladda inför nyåret!
Dela med sig:
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv. Fler inlägg av Jeanette →Vinjournalen Rekommenderar
Crémant du Jura
Torr, mycket frisk Cremant från Jura
Artikelnummer:
Typ: Mousserande Vin, Vin
Land: Frankrike, Jura
Alkohol: 12,5 %
Pris: 159 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET