Nyinstiftat litteraturpris om mat: Cajsa Warg-priset

Hem » Nyheter » Nyinstiftat litteraturpris om mat: Cajsa Warg-priset

Cajsa Warg-priset är ett nyinstiftat litteraturpris som skapats för att premiera högkvalitativa kokböcker och spegla det stora folkliga intresset för matlagning. Böcker kan nomineras till och med den 13 september 2024. Vinnaren av Cajsa Warg-priset kommer att tilldelas 100 000 kr och den första pristagaren utses november 2024.

Nominerade kokböcker bedöms av fem experter, inklusive en hem- och konsumentkunskapslärare, med ett passionerat intresse för mat och dryck. Urvalsjuryn består av matprofilen Suzanne Ribbing, Sedir Ajeenah, receptmakare och Instagramprofil, Annina Rabe, kulturskribent, Lotten Löfberg, kategoriansvarig för kokböcker på Bokusgruppen, och Klara Åkerlund, hem- och konsumentkunskapslärare.

Urvalsjuryn kommer framför allt att bedöma de inskickade kokböckerna utifrån följande kriterier:

  • Originalitet
  • Recept
  • Stil
  • Form/Bild
  • Användarvänlighet
  • Förmåga att inspirera till matlagning och skapa matglädje

Vill du läsa mer så finns det en hemsida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.