Vägarna förbi Florens flygplats?

Hem » Nyheter » Vägarna förbi Florens flygplats?

Det är inte de böljande kullarna i Chianti Classico vi tänker på nu, men en takvingård på Florens nya framtidsflygplats som man håller på att bygga.

Men besöker du Florens med flyg eller mellanlandar där så kanske du kan spana in några vinstockar innan planet ens har landat om du tittar ut genom flygfönstret.

På taket på den nya framtidsterminalen på Amerigo Vespucci flygplats kommer välkomna dig till din destination med en nästan 8 hektar stor vingård.

Den nya internationella terminalen att vara ca 50 000 kvadratmeter stor och kopplas till resten av flygplatsen med en lättjärnväg. I vingården planeras ca 38 rader med vinstockar och druvsorter som är nära förknippade med Toscana. Takfönster i taket, mellan vinrankorna, hjälper till att lysa upp terminalen under.

Det är ännu oklart vilka ledande vinodlare som kommer att representeras, men man kommer att odla och skörda och sedan kommer vinerna att tillverkas och placeras i speciella källare där marken börjar slutta upp för att bli terminalens tak. Det är också oklart om vinerna senare ska säljas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.