Jancis Robinson vinner Lifetime Achievement Award

Hem » Nyheter » Jancis Robinson vinner Lifetime Achievement Award

Den internationellt kända vinskribenten

Jancis Robinson MW har förärats med det

prestigefulla priset

Institute of Masters of Wine (IMW) Lifetime

Achievement Award.

1984 blev Jancis den första som arbetade utanför vinindustrin som blev en Master of Wine. Mer än 20 böcker, flera tv-serier och en OBE senare är hon utan tvekan världens mest kända vinkommunikatör.

Chefredaktören på magasinet Drinks Business, Patrick Schmitt MW kommenterar utnämningen så här:

“Även om Jancis är mest känd som en outtröttlig och extremt oberoende vinkritiker, har Jancis bidrag till vinvärlden varit så mycket större än att smaka på noter och noter. Med hennes alltid uppdaterade kommentarer om dryckesbranschen har hon hållit vinälskare och proffs i framkant av vad som verkligen händer inom handeln. Och så finns det hennes stora rikedom av publicerat referensmaterial, i synnerhet de otroliga böcker hon har skrivit och redigerat. Från den ultimata studieguiden som är The Oxford Companion to Wine till den banbrytande boken som kallas Wine Grapes. Kort sagt, jag kan inte komma på någon som har gjort mer för att utbilda vindrickaren än Jancis.”

Tidigare motttgare av priset är bland andra Marchese Piero Antinori, Baroness Phillipine de Rothschild och Hugh Johnson för att nämna några.

Läs mer om Jancis på hennes hemsida >> här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.