Olaglig vodka mellan Ukraina och Moldavien

Hem » Nyheter » Olaglig vodka mellan Ukraina och Moldavien

Vid en patrullering nära staden Podilsk upptäckte ukrainska gränspoliser en nergrävd 300 m lång slang-pipeline som luktade alkohol och den visade sig användas för illegal smuggling av alkohol till Ukraina från Transnistrien den moldaviska-ukrainska gränsen.

Slangen sträckte sig från statsgränsen till privatbostaden hos en 32-årig medborgare i Ukraina som vid upptäckten även försökte muta en tjänsteman.

Det är oklart hur länge det har smugglats vodka via slangen och man vet inte heller om något speciellt vodkamärke smugglades över gränsen.

Slangen håller nu på att grävas upp och demonteras.

Även om den nuvarande konflikten i Ukraina kan ha skapat möjligheter till smugglingen, är detta egentligen inget ovanligt. 2008 upptäcktes en milslång pipeline som transporterade vodka över gränsen från Ryssland till Estland och 2013 hittades en slang mellan Kazakstan och Kirgizistan.

Alkohol är fortfarande lagligt i Ukraina, trots kriget, men det har funnits restriktioner för när och var medborgare kan köpa drycker som en del av den krigslag som införts över hela landet. Vissa destillerier, som XDar i Cherkasy, har återupptagit produktionen av bassprit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.