Star Wine List of the Year Sweden 2022 – alla vinnare!

Hem » Nyheter » Star Wine List of the Year Sweden 2022 – alla vinnare!

Sveriges bästa vinlistor är korade och sommeliererna bakom dem firades av Star Wine List i Stockholm på söndagen, med flera av världens bästa sommelierer i juryn. PM & Vänner i Växjö blev den stora vinnaren.

– Det är absolut en av de mest konsekventa listorna vi har sett, med både bredd och djup, och som sätter ljus på både hängivenheten och passionen på det arbete som sommeliererna lagt ner i snart trettio år, säger jurymedlemmen Marc Almert, Världens bästa sommelier 2019, om PM & Vänners vinlista.

PM & Vänner i Växjö vann fem av de 13 kategorierna: Grand Prix, bästa Rhone-lista, Sherry-lista, Sparkling-lista och Italien-lista.

Skåne tog hem tre guld: Hörte Brygga fick Special Jury Prize, Julie vann bästa mellanstora lista och Ruths vann bästa australiska lista.

Övriga priser gick till Stockholm (Combo vinbaren, Operakällaren och Restaurang AG) och Göteborg (Heaven 23).

Star Wine List of the Year hölls för första gången 2018. Sedan dess har tävlingen växt över världen och har det senaste årets arrangerats i bland annat Storbritannien och Australien. Vinnarna i de nationella tävlingarna möts sedan i en internationell final den 13 juni.

Flera av världens bästa sommelierer sitter i juryn, bland annat den svenske världsmästaren Arvid Rosengren som också är partner i Star Wine List.

Juryns kriterier var att rösta för sina favoriter med hänsyn till bredd, djup, originalitet och prisvärde i åtanke. “Star Wine List är ett fantastiskt initiativ och jag älskar att vara en del av det. Vi lyfter fram en aspekt av restaurangerna som inte så många pratar om, och belönar folket som lägger ner mycket arbete bakom kulisserna,” säger Arvid Rosengren.

Juryn: Arvid Rosengren, Rajat Parr, Paz Levinson, Julie Dupouy och Marc Almert.

Se hela >> den svenska listan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.