Hur mycket har du druckit?

Det kan verka som en enkel fråga, men det är inte alltid så lätt att svara på. Men nu har en tunn ankelkedja utvecklats av forskare vid forskare vid Penn State Department of Biobehavioral Health. Finessen med den diskreta kedjan är att den kan tala om för dig när du dricker för mycket alkohol kan bli det bästa nya sättet att hålla koll på konsumtionen.

Men det är inte bara det.

Finess nr 2 är att även om det finns generella regler och riktlinjer för hur mycket man ska/bör/bör inte dricka, så beror berusningstillståndet inte bara på antalet drinkar man dricker, utan även på att alkoholhalten i dessa varierar och även på andra faktorer. Men ankelkedjan kan upptäcka alkoholkoncentrationen från hudens omärkliga och små mångder av svett och då kan bärbara sensorer alltså visa när drickandet börjar bli för riskabelt.

Till exempel, om person A dricker en liter öl med en alkoholhalt på 10%, person B bara dricker en lättöl och person C dricker en stor blandad drink med flera spritsorter i, hur mycket sprit hr de alla fått i sig? Och vad händer om person A väger 80 kilo, person B 67 och person C 120 kilo? Ändras svaret då?

Genom att använda denna typ av bärbar teknologi kan man förutsäga alkoholrelaterade konsekvenser tidigt och börja förebygga dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.