Besök Absolut Fashion på Spritmuseum framflyttat till 10 juni

Hem » Nyheter » Besök Absolut Fashion på Spritmuseum framflyttat till 10 juni

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen Fashion Cocktail, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Absolut Vodkas satsning på mode inleddes i februari 1988, då en bild på modellen Rachel Williams klädd i en silvrig miniklänning designad av David Cameron, med Absolut-logotypen tryckt över bröstet, publicerades. Nästan 5000 personer ringde för att veta var de kunde köpa plagget. Men klänningen sattes aldrig i produktion. Istället markerade bilden, tagen av modefotografen Steven Meisel, inledningen på ett projekt som kom att pågå i flera år. Absolut Fashion var en fortsättning på det lyckade Absolut Art-projektet, men byggde på samarbeten med modeskapare istället för konstnärer.

Fotografer som Helmut Newton, Herb Ritts och Mario Testino, modeller som Kate Moss och Naomi Campbell samt modeskapare som Manolo Blahnik, Tom Ford, Helmut Lang, Jean-Paul Gaultier och Gianni Versace var alla delaktiga. Utställningen rymmer därför kläder, accessoarer och fotografier från några av modevärldens främsta modeskapare och fotografer. I och med att plaggen inte var menade för massproduktion är de ofta fantasieggande och teatraliska, ämnade för en suggestiv drömvärld snarare än ett praktiskt vardagsliv. De flesta av dessa specialdesignade plagg har aldrig ställts ut tidigare.

Utställningsscenografin förstärker samlingens surrealistiska och humoristiska karaktär.

Utställningen öppnar på Spritmuseum den 10 juni. Läs mer och länk hittar du >> här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.