Svenska smaker på Spritmuseums Brygga & Berså

Spritmuseum Brygga och Berså har öppnat och lovar återigen ett unikt och brett utbud av svenska hantverksdrycker. Och i år är människans bästa vän extra välkommen.

foto: Spritmuseum

Uteserveringen utlovar ett stort utbud av hantverksdrycker från hela Sverige. Välj mellan gin från Härnösand, rosé från Västerbotten, vitt vin från Skåne, whisky från Gävle, cider från Strängnäs och öl från Göteborg och mycket, mycket mer. Förutom ett tillskott av ölkranar, är årets nykomling rosé på tap.

Till dryckesutbudet erbjuds en sommarmeny där kockarna fokuserar på svenska smaker tillreda med säsongens närodlade råvaror. Här serveras ett antal rätter direkt från grillen; lamm från Onsberga med skakade tomater och broccoli, samt kallare rätter som sill och vegansk gazpacho. Givetvis finns sötare alternativ, däribland Spritmuseums klassiska semifreddo och sommarfavoriten – svenska jordgubbar.

Årets nyheter
Årets brygga har fått en ny design av illustratör Dennis Eriksson, som har målat bryggan med lekfulla och färgglada hundar av allsköns modeller. Sköna, coola och roliga pryder de nu de olika delarna. Självklart finns vattenskålar och hundgodis till våra fyrfotade vänner. Alla är välkomna!

Gästspel med svenska dryckesproducenter löpande under sommaren.

Läs mer på https://spritmuseum.se/ eller på Spritmuseums Instagram @Spritmuseum.

Öppettider
Uteserveringarna hålls öppna in i september. Bryggan är öppen alla dagar i veckan, köket serverar lunch från kl 12 och diverse smått och gott serveras fram till kl 19. Bersån öppnar för morgonkaffe och fika kl 10 och serverar lunch från kl 12. Båda uteserveringar är väderstyrda men hålls öppna så gott det går i det svenska sommarvädret, vid regn flyttar de in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.