Chilensk vinproducent i festligt samarbete med Spotify

Hem » Nyheter » Chilensk vinproducent i festligt samarbete med Spotify

Vi  skrev en artikel för något år sedan om Oxford Universitet, som i en undersökning fann att olika ljud kan påverka vinets smak.

Så en kul och smart idé kläcktes nyligen av den chilenske vinproducenten Frontera i Valle Central i Maipo, som ägs av stora Concha y Toro.

Frontera har precis lanserat ett samarbete med Spotify för den amerikanska marknaden som vi vill se hade sett mer av här. Vinföretaget har lagt upp särskilda spellistor som matchar och är skräddarsydda Fronteras vinsortiment.

På varje vinflaska, helflaskor samt 1,5l-flaskor, från Frontera finns en kod. Konsumenter i USA kan skanna in koden för att öppna spellistan och spela den musik som bäst passar till vinet de dricker. Var och en av Fronteras vinstilar har parats ihop med en speciell musikgenre och varje spellista har 40 låtar.

Vin och musik sensoriska upplevelser och hör ihop, tycker Frontera som har en portfölj med 14 olika viner. Även i Sverige finns Frontera och Concha y Toro. Dock har vi inte möjlighet till att skanna koder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.