Det handlar om Cider på Spritmuseum

Här är den första av en serie med utställningar på Spritmuseum och Absolut Art Collection som de närmsta åren kommer att fokusera kring Dryckessverige. Först ut är utställningen “Cider” som öppnar den 30 januari och håller på till den 9 september i år.

För några år sedan fanns knappt 250 dryckesproducenter i Sverige, idag är de över 700. Men vika är de, vad producerar de och var finns de? Det är detta som utställningsserien kommer att handlar om.

Först ut i serien är Cider och då speciellt hantverkscider.  I takt med att svenska drycker ökar i popularitet sticker en dryck ut lite extra, nämligen hantverkscidern som är på stark frammarsch. Svenska äpplen har visat sig passa alldeles utmärkt till att tillverka cider och nya cidermakare etablerar sig i rask takt över hela landet. Spritmuseum visar nu en utställning om våra ciderpionjärer, ciderns historia i Sverige och hur man gör sin egen cider.

Självklart kommer man att få smaka på cider men utställningen visar hur vi kan ta tillvara på det överflöd av äpplen som finns i de svenska trädgårdarna genom att göra sin egen cider, vad man bör tänka på och vilka äpplen som passar bra och varför.

Spritmuseum ligger i Stockholm på Djurgården och det pågår som vanligt en mängd andra spännande utställningar samtidigt. Mer kan du läsa på hemsidan > länk! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy