Absolut Recycled består av minst 41% återvunnet glas

Hem » Nyheter » Absolut Recycled består av minst 41% återvunnet glas

Årets flaska från Absolut är här! Absolut Recycled har lanserats på Systembolaget och med sin unika design uppmanar den till återvinning och en hållbar livsstil. Flaskan består av minst 41% återvunnet glas, och symboliserar Absoluts arbete för klimatet.

Intressant är att Absolut arbetar med fokuserad hållbarhet och det återspeglas bl.a i att de kontrollerar hela produktionskedjan från vetet som plockas i södra Sverige till produktionen av de ikoniska flaskorna. Absolut använder ungefär en tredjedel av allt återvunnet klarglas i Sverige. Större delen av samtliga leverantörer och råvaror befinner sig inom 3 timmars restid från destilleriet och 90% av all energiåtgång kommer från förnybara källor.

Absolut använder ungefär en tredjedel av allt återvunnet klarglas i Sverige. Större delen av samtliga leverantörer och råvaror befinner sig inom 3 timmars restid från destilleriet och 90% av all energiåtgång kommer från förnybara källor.

Bakom designen och konceptet står svenska Drama Queen i samarbete med glasbruket Ardagh Group.

Årets flaska i begränsad upplaga från Absolut går helt i linje med detta uppdrag. Absolut Recycled, nr 8179701, 249 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.