Fransmännen skrotar nu ”torr-januari”!

Hem » Nyheter » Fransmännen skrotar nu ”torr-januari”!

I förra veckan, den 13 november, berättade vi om diskussionerna kring Frankrikes första ”torra januari” som de franska myndigheterna och nationella hälsobyrån, Santé Publique France, förespråkar.

Efter en lunch med champagne-vinodlarnas förening och Vitisphere i Bordeaux, har president Macron nu satt ner foten och motsatt sig idén om en spritfri januari.

Samtliga vin- & spritleverantörers paraplyorganisationer och även lokala förespråkare i vinregionerna kan nu andas ut.

President Macron har gett sina försäkringar om att det inte ska bli någon torr januari! Idén med en vin- och spritfri månad blir heller inte bättre av att många franska vinodlare står inför allvarliga kommersiella svårigheter med oro kring exporten av franska viner, minst sagt på grund av de amerikanska handelstarifferna och osäkerheten kring Brexit.

Trenden med en lägre eller igen alkohol alls är trots detta på uppgående i nästan alla länder och siffror visar att människor som planerade att ge upp alkohol, inte enbart för en enstaka månad utan för jämnan eller åtminstone under längre perioder.

Idén med en torr januari startades först i Storbritannien av välgörenhetsorganisationen Alcohol Change UK som uppmuntrar folk att avstå från alkohol under hela januari månad och detta stöds av Public Health England.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.