Vi vill dricka “mindfullt”, säger fler unga

Undersökningsföretaget Nielsen visar att allt fler unga i USA väljer att försöka sänka sin alkoholkonsumtion.

Nielsen rapporterar om trenden som sprider sig som en löpeld runt hela världen. 47% av de amerikanska konsumenterna som är över 21 år vill minska sitt alkoholintag och den siffran ökar till 66% om man tittar på unga i millennium generationen.

Det kommer inte som en överraskning att drycker som kombucha, botaniska alkoholfria drinkar och kallt bryggt kaffe blir mer och er populära och att även försäljningen av alkoholfri öl, vin och sprit ökar, enligt Nielsen. Nielsen fann också att 54% av konsumenterna avstod från alkohol vid någon tidpunkt förra året,

Vi har inte fått ta del av någon information om det har gjorts en liknande undersökning i Europa specifikt om detta, men ser att även hos oss har trendforskare länge siat om att folk generellt vill sänka sitt alkoholintag och detta tvingar barer och restauranger att se över sin drinkmeny och erbjuda fler alkoholfria alternativ.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy