Är män bättre på att brygga öl?

en ölsejdel med humleSmakar ett hantverks-öl bättre om man tror att det är en man har bryggt det? Ja, säger i alla fall en studie som forskare vid Stanford University har gjort och de säger att visst, könsroller spelar roll i vår bedömning av produktkvaliteten när man tittar på produkter som exempelvis öl som ofta stereotypt kopplas till män.

Är vi fortfarande så bundna att tro på våra stereotypa könsroller? Forskningen tyder på att kunderna inte värdesätter och är mindre benägna att köpa traditionellt manliga produkter om de tror att de har tillverkats av kvinnor. Man tror helt enkelt inte att ölet kommer att smaka lika bra.

På Standford genomförde man tre online-enkäter med frågor för att göra sin studie med till att börja med 150 personer, både män och kvinnor och bad dem att betygsätta 50 produktkategorier som har en klassisk kvinnlig och manlig framtoning.  Slutligen bad forskarna ytterligare 200 volontärer för att bedöma kvaliteten bland annat produkter som hantverks-öl.

 

 

 

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy