”Inge’ mer tullfritt på planet!”

Storbritannien. På grund av 422 kostsamma incidenter 2017 ombord på flygplan och med allvarliga konsekvenser för passagerare, så har nu brittiska resenärer förbjudits att dricka tullfri alkohol ombord på flyget. I hälften av fallen har det, enligt Civil Aviation Authority, visat sig att alkohol varit med i spelet.

Tidningen The Times rapporterar att World Duty Free, som är den enda leverantören av tullfria butiker på de flesta stora flygplatser i Storbritannien, nu har skärpt sin kontroll över försäljningen av tullfri alkohol.

Redan i slutet av förra året ska all tullfri inhandlad alkohol läggas i förseglade påsar för att förhindra att passagerare inte ska öppna dem tills deras plan har landat. Det sa nu göras med all alkohol, oavsett vad det är och hur liten flaskan än är. På Gatwick har man genomfört ytterligare åtgärder som förbud mot försäljning av miniatyr-flaskor från tullfria butiker och man har ven en “no-shots policy” i barerna på flygplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy