Prosecco-älskare struntar i DOC eller DOCG -titel

Hem » Nyheter » Prosecco-älskare struntar i DOC eller DOCG -titel

Nyligen stack den ledande vinmakaren Stefano Ferrante hos den italienska mousserande kvalitetsproducenten Zonin1821 ut hakan och sa att de flesta Prosecco-drinkare struntar fullkomligt i om det är ett DOC eller DOCG vin.

Han sa att Prosecco DOCG (som står för Denominazione di Origine Controllata e Garantita) var viktigt för italienska konsumenter och för topprestaurangerna men att resten av världen inte bryr sig ett smack.

Boomen i Prosecco är mycket relaterad till tillväxten och utvecklingen inom DOC-området, eftersom Prosecco är ett vin som behöver både teknik, kompetens och en välutrustad vingård för att producera en bra Prosecco. Det bero på att inom det mindre DOCG appellationen finns många småproducenter som helt enkelt inte har denna teknik. Så framgången med Prosecco är mycket relaterad till DOC-området, sa han.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.