Krafttag med korkåtervinning

Hem » Nyheter » Krafttag med korkåtervinning

En ny kork-kampanj har dragit igång för att upplysa vinkonsumenter om vinkorkar, vilka typer av korkar som är bra, hur man återvinner dessa och hur man positivt påverka miljön.

Det är den amerikanska dryckesshoppen Fairway Market som tillsammans med den portugisiska Cork Association (APCOR) fokuserar på korkar och miljö med hjälp av bland annat banderoller och korkåtervinningsfack för söker man nu väcka allmänhetens intresse för korkåtervinning där man samlar in konsumenterna naturkorkar för att återvinna dessa.

Kork är biologiskt nedbrytbart, hållbart och återvinningsbart. Portugal är världens törsta producent och exportör av naturlig kork.

Under hela kampanjen uppmuntras konsumenterna att samla ihop och återvinna sina korkar och sedan tar företag som producerar andra produkter a korkarna vid och använder kork till en mängd miljövänliga produkter.

Detta skulle säkerligen även vara ett bra initiativ hos oss i Sverige. Som konsumenter vet vi alldeles för lite om kork, men 75 miljoner korkar återvinns faktiskt i USA varje år. Hur många återvinner vi i Sverige? För nu börjar ju konsumenterna att till större del bli medvetna om att produkter kanske borde vara miljövänliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.