Kalifornien rapport: vinskörden börjar!

Hem » Nyheter » Kalifornien rapport: vinskörden börjar!

Efter en lång het sommar med många bränder, riktigt illa har det varit i Mendocino och the Lake Counties där det till stor del fortfarande brinner, så är vinproducenterna i Kalifornien nu ändå hoppfulla om att druvorna kan plockas utan större rökskador i skalen. Och det är i skalen som rökskadorna sätter sig, så kallad röksmältning.

Det är främst producenter av mousserande vin som är först ute för att skörda. Man vill främst handplocka druvorna för de mousserande vinerna så att man kan plocka av de klasar som inte verkar  rökdrabbade. Om man klipper ner hela kluster av druvor så kan man sortera dessa och krossa dem på vingården.

I övrigt ser allting ok ut. Druvorna har en fin storlek och skörden verkar vara lite större än förra året. Att hitta plockare, vilket oftast är ett säsongsjobb, har dock varit en utmaning detta år. Även säsongsanställda behöver någonstans att bo för tillfället och det har inte varit helt enkelt att lösa.

Bilden talar sitt tydliga språk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.