Google Maps lanserar global ”personlig” restaurangguide

Julmiddag i Paris? BBQ i Machu Picchu? Eller en vegankrog i Stockholm? Nu är det möjligt att hitta vilken restaurang som du skulle gilla, vart den än ligger i världen.

I en ny funktion i Google Maps kan du matcha din egen mat- och restaurang-preferens och hitta en matchande restaurang vart som helst på jordklotet. Du kan recensera och betygsätta restauranger som du redan har besökt och du kan planera restaurangbesök, lägga till restauranger och datum, dela informationen och bjuda in dina vänner för att rösta på din – eller på sin egen – favoritrestaurang. Allt baserat på din aktivitet online och på användarrecensioner.

Appen uppdateras genom det att man recenserar och betygsätter restauranger där man ätit oavsett vart i världen. När din smakpreferens matchas kommer den sedan automatiskt upp genom att generera en procentpoäng som beräknas utifrån dina personliga preferenser. Smart idé för ett besök i en obekant stad till exempel.

Det var i förra veckan när Google Maps iOS uppdaterades som man introducerade den nya funktionen. Funktionen kan nås av alla som använder en iOS-plattformen med den senaste versionen av Google Maps, som kan hämtas från App Store.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy