Slut med gratisdrinkarna på Mallis?

Hem » Nyheter » Slut med gratisdrinkarna på Mallis?

Nu verkar de spanska politikerna på Balearernas öar, Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera, ha fått nog av turister som redan ankommer ganska berusade till öarna, och föreslår att man på charter- och gruppresor ska förbjuda gratisdrinkarna.

Man pekar på ett mycket otrevligt beteende av fulla turister, i synnerhet i Magaluf där slagsmål, bråk och olyckor hör till sommarens vardag.

Balearernas regering förslår att man förbjuder researrangörernas och restaurangernas så vanliga gratisdrinkar och inte erbjuder turister gratis alkohol.

Man vill att detta ska gälla alla länders turister och sättas i verket redan i sommar. I media sade politikerna att man vill tvinga hotell, restauranger med flera att servera gratis alkohol i samband med måltider som ett extra erbjudande för att locka turister till restaurangen.

Vi vill inte erbjuda alkohol helt, men bara reglera det, menar turistrådet på Mallorca.  I många länder är gratis alkohol även inkluderat i deras gruppresor, vilket gör det till ett akut problem.

Det återstår att se hur detta förslag tas emot av entreprenörerna på öarna och för den delen, även turisterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.