Besöka vingårdar alltmer populärt!

Hem » Nyheter » Besöka vingårdar alltmer populärt!

På FN:s World Tourism Organization Global Conference on Wine Tourism ser man att vinturism är en bransch som verkligen har vuxit med raketfart de senaste åren – och fortsätter att växa, verkar det som!

Man beräknar att 15 miljoner enbart amerikanska resenärer har gjort någon typ av vinrelaterad resa förra året och vinturismen ökade med tio till femton procent mellan 2013 och 2016, för totalt 22 miljarder dollar. Sedan har vi också europeiska och nya världens turister.

I USA reser man inte enbart intern till de amerikanska vinregionerna främst då i Kalifornien, enligt Wine Institute of California. Även resor till Europa –  främst Italien, Frankrike och Spanien har ökat markant och blir alltmer populärt.

Att göra en vinresa vinner man som regel ganska mycket på förutom själva vingårdsbesöket. Många kända vinregioner ligger just på platser som är intressanta historiska och kulinariska träffpunkter, och ofta även i fin anslutning till en badsemester med aktiviteter som cykling, vandring, surfing etc. Man kan då smart kombinera avkoppling, bad, kultur, vetande och historia med gott vin och god mat, viket inte är så tokigt för de som vill uppleva vin ur ett annat perspektiv.

Vingårdarna i Bordeaux har exempelvis ett brett utbud av aktiviteter både för hela familjen för att tillfredsställa turisternas önskan om praktiska upplevelser. Har man tur och kommer vid rätt tid kan man få vara med och skörda, vilket också gynnar hela familjen.

Vart kommer din första vinresa att gå till?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.