Vad sägs om Prosecco rosé?

Hem » Nyheter » Vad sägs om Prosecco rosé?

Prosecco DOC Consorzio i Treviso vill gärna göra en ny prosecco-produkt som är en kombination mellan två populära vinstilar: Prosecco och rosé. Man funderar just nu kring vilka regler som ska gälla för att kunna producera en rosévariant av den så populära Prosecco genom att tillåta rött vin i blandningen.

Prosecco DOC-viner får för närvarande produceras med högst 15% Pinot Noir och den röda druvmusten får endast användas för att skapa vitt vin. Men nu kanske det kommer att tillåtas att blanda den typiska prosecco-druvan Glera, med Pinot Noir för att skapa Prosecco rosé inom DOC-ramarna.

Meningarna går som alltid isär, eftersom rosé faktiskt inte är lika populärt i Italien som på kontinenten, men man ska nu ha en omröstning om detta. Rosé ka vara en naturlig väg att utveckla Prosecco om man kan hålla kvalitetsramarna och undvika att höja priserna eftersom man haft druvbrist under två års klimatpåtryckningar.
Prosecco Rosé har potential att bli en betydande del, kanske 20 % av den totala produktionen av Prosecco.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.