Storbritanniens drinkar får klara sig utan plastiga sugrör

Sugrör av plast kan komma att förbjudas om den brittiska regeringen får igenom sina önskemål, allt i linje med att skära ner på vanliga och vardagliga plastartiklar rejält, varav sugrör av plast är en sådan artikel. Omkring 8,5 miljarder sugrör av plast kastas i soporna i Storbritannien varje år.

Det var på ett möte i april, där även drottning Elisabeth II deltog och där Theresa May menade att det verkligen är onödigt att spä på de 150 miljoner ton plastavfall som redan finns i haven.

I stort sätt är britterna ganska duktiga på att skära ner på plastavfall. Men har förbjudit mikrokulor i kosmetiska produkter och satt en hög avgift på plastpåsar inom handeln.

“Tillsammans kan vi genomföra en verklig förändring så att kommande generationer kan njuta av en naturlig miljö som är hälsosammare än den vi för närvarande har”, sa drottningen.

Kampanjen the Final Straw och organisation med samma namn, lämnade i februari in ett förslag att pubar skulle få böta om de envisas med att ha kvar sugrör av plast. Förslaget har fått mothugg och diskuteras fortfarande.

Varje år dödas 100 000 marina däggdjur och sköldpaddor av plastföroreningar och 1 miljon sjöfåglar till följd av vårt slarv när det gäller plastavfall. Detta är inte acceptabelt, menar Final Straw.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy