Storbritanniens drinkar får klara sig utan plastiga sugrör

Sugrör av plast kan komma att förbjudas om den brittiska regeringen får igenom sina önskemål, allt i linje med att skära ner på vanliga och vardagliga plastartiklar rejält, varav sugrör av plast är en sådan artikel. Omkring 8,5 miljarder sugrör av plast kastas i soporna i Storbritannien varje år.

Det var på ett möte i april, där även drottning Elisabeth II deltog och där Theresa May menade att det verkligen är onödigt att spä på de 150 miljoner ton plastavfall som redan finns i haven.

I stort sätt är britterna ganska duktiga på att skära ner på plastavfall. Men har förbjudit mikrokulor i kosmetiska produkter och satt en hög avgift på plastpåsar inom handeln.

“Tillsammans kan vi genomföra en verklig förändring så att kommande generationer kan njuta av en naturlig miljö som är hälsosammare än den vi för närvarande har”, sa drottningen.

Kampanjen the Final Straw och organisation med samma namn, lämnade i februari in ett förslag att pubar skulle få böta om de envisas med att ha kvar sugrör av plast. Förslaget har fått mothugg och diskuteras fortfarande.

Varje år dödas 100 000 marina däggdjur och sköldpaddor av plastföroreningar och 1 miljon sjöfåglar till följd av vårt slarv när det gäller plastavfall. Detta är inte acceptabelt, menar Final Straw.

Lacourte Godbillon

Denna rosé champagne har en härlig ljus- laxrosa färg, med en intensiv doft av röda fruktaromer (svarta vinbär och smultron). Champagnen har en riklig smak av röda frukter samt en viss sötma och en frisk och elegant eftersmak.

Artikelnummer: 7611

Typ: Champagne, Rosé Vin, Vin

Producent:Lacourte-Godbillon

Land: Champagne, Frankrike (Champagne)

Alkohol:12 %

Pris:275 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna