Codorníu flyttar ut från Katalonien

Hem » Nyheter » Codorníu flyttar ut från Katalonien

PÅ grund av politiska oroligheter och rättsliga följder i Spanien den sista tiden med Kataloniens omröstning för oberoende, har Cavaproducenten Codorníu beslutat att flytta sitt huvudkontor till Rioja.

Det är Codorníus holdingbolag Unideco som i måndags gjorde ett uttalande till pressen att man skulle flytta till Haro i Rioja om Kataloniens regering förklarar oberoende från Spanien.  Nyheten slog ner som en bomb.

Det finns 10 000 vinodlingsodlare i Katalonien och 853 vinföretag, med en sammanlagd årlig försäljning på 1,6 miljarder euro. Katalonien utgör cirka 8% av Spaniens vinprodukt i volym, med hälften av detta bestående av Cava, baserat på de senaste siffrorna som producerats av statistikcentralen OEMV, för 2015. Katalanska vinproducenter genererar cirka 22% av de spanska exportintäkterna för vin, vilket monetärt sett står i nivå med Castilla la Mancha.

En förlust av denna inkomst, som uppgick till cirka 648 miljoner euro 2015, skulle kunna vara en allvarligt monetär förlust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.