Codorníu flyttar ut från Katalonien

PÅ grund av politiska oroligheter och rättsliga följder i Spanien den sista tiden med Kataloniens omröstning för oberoende, har Cavaproducenten Codorníu beslutat att flytta sitt huvudkontor till Rioja.

Det är Codorníus holdingbolag Unideco som i måndags gjorde ett uttalande till pressen att man skulle flytta till Haro i Rioja om Kataloniens regering förklarar oberoende från Spanien.  Nyheten slog ner som en bomb.

Det finns 10 000 vinodlingsodlare i Katalonien och 853 vinföretag, med en sammanlagd årlig försäljning på 1,6 miljarder euro. Katalonien utgör cirka 8% av Spaniens vinprodukt i volym, med hälften av detta bestående av Cava, baserat på de senaste siffrorna som producerats av statistikcentralen OEMV, för 2015. Katalanska vinproducenter genererar cirka 22% av de spanska exportintäkterna för vin, vilket monetärt sett står i nivå med Castilla la Mancha.

En förlust av denna inkomst, som uppgick till cirka 648 miljoner euro 2015, skulle kunna vara en allvarligt monetär förlust.

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy