Skogsbränder härjar i Napa och Sonoma

Hem » Nyheter » Skogsbränder härjar i Napa och Sonoma

De senaste tiden skogsbränder so härjat i Kalifornien har förstört både byggnader och vingårdar. Minst 20 000 personer har evakuerats. en person har dött till följd av bränderna.

Santa Rosa, den största staden i Sonoma County, förefaller hittills vara det svåraste slaget. Den populära Fountaingrove Inn var helt förstörd, tillsammans med restaurangerna John Ash och Willi’s Wine Bar och hundratals hem. I Napa Valley förstördes Signorello Winery och byggnader på Stags Leap Winery brände också. Hittills är överarbetade brandmän koncentrerade på att evakuera människor.

Det är alldeles för tidigt att mäta förödelsen till vinindustrin med sina viktiga fyra distrikt i området, men det tar år för brända vingårdar att återhämta sig. Även i de vingårdar som klarat sig undan bränderna har ännu inte alla druvor skördats och kan fortfarande drabbas av den tjocka röken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.