Israeliskt destilleri första lokala producenten av single malt

Hem » Nyheter » Israeliskt destilleri första lokala producenten av single malt

The Milk & Honey Distillery (M&H) skrev historia på mer än ett sätt när man är det första destilleriet i Israel men även i hela mellan östern som producerar single malt whisky enligt traditionella skotska regler och under namnet The Milk & Honey Single Malt. Destilleriet presenterade i helgen på World Whisky Day sin nya malt whisky som både är producerad och buteljerad Israel. The Milk & Honey Single Malt har åldrats i tre år på fat, allt i enlighet med skotska regler.

Destillationsprocessen började i januari 2014 i ett lager på en kibbutz i norra Israel. Efter att whiskyn hade lagrats på amerikanska ekfat i 31 månader fortsatte processen genom att man flyttade alltihop till Tel Aviv och lagrade whiskyn ytterligare 7 månader på bourbonfat. I början av processen tog man experhjälp av den numera bortgångne whisky master distillern Dr. Jim Swan.

Nästa månad kommer totalt 391 flaskor av malt whiskyn finnas i affärer och de första 100 flaskorna kommer att säljas online på en auktion mellan 7-17 juli 2017.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.