Israeliskt destilleri första lokala producenten av single malt

The Milk & Honey Distillery (M&H) skrev historia på mer än ett sätt när man är det första destilleriet i Israel men även i hela mellan östern som producerar single malt whisky enligt traditionella skotska regler och under namnet The Milk & Honey Single Malt. Destilleriet presenterade i helgen på World Whisky Day sin nya malt whisky som både är producerad och buteljerad Israel. The Milk & Honey Single Malt har åldrats i tre år på fat, allt i enlighet med skotska regler.

Destillationsprocessen började i januari 2014 i ett lager på en kibbutz i norra Israel. Efter att whiskyn hade lagrats på amerikanska ekfat i 31 månader fortsatte processen genom att man flyttade alltihop till Tel Aviv och lagrade whiskyn ytterligare 7 månader på bourbonfat. I början av processen tog man experhjälp av den numera bortgångne whisky master distillern Dr. Jim Swan.

Nästa månad kommer totalt 391 flaskor av malt whiskyn finnas i affärer och de första 100 flaskorna kommer att säljas online på en auktion mellan 7-17 juli 2017.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  • 10
  •  
  •  

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.

Artikelnummer: 2298

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Domaine des Pasquiers

Land: Frankrike, Provence (Provence)

Alkohol:14 %

Pris:119 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 10
  •  
  •