Vad sägs om en rödvinsfontän öppen 24/7?

Credit: Dora Sarchese
Credit: Dora Sarchese

NewsFlash.

En rödvinsfontän “Fontana del vino”, öppen dygnet runt, inrättades nyligen av en lokal vingård i kommunen Caldari di Ortona i centrala Italien regionen Abruzzo, som är hem för Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane DOCG. Fontänen fungerar genom en tryckknapp och är öppen 24 timmar för alla som vill ta sig ett glas.

Vingården, som heter Dora Sarchese, säger att det inte handlar om att folk ska dricka mycket utan snarare som en trevlig och välkomnande inbjudan till stadens alla gäster. Idén till fontänen fick man på grund av att den lokala pilgrimsfärden Cammino di San Tommaso är så populär och lockar tusentals människor varje år.

Det är dock inte den första offentliga vinfontänen i Italien. Venedig har tidigare haft en fontän på Markusplatsen under sin årliga karneval.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.