Protester lönar sig

Hem » Nyheter » Protester lönar sig

TourFranceI förra veckan skrev vi om de franska vinproducenternas protest och hot om bojkott  mot Tour de France, då arrangörerna slutit ett hemligt sponsoravtal med vinlandet Chile och vingruppen Cono Sur.  På så sätt uteslöt man den franska vinindustrin från evenemanget. Vinproducenter i Languedoc hotade då med att blockera Tour de France,

Nu vill dock arrangörerna förhindra bojkotten och har erbjudit en överenskommelse, där man föreslår de franska producenterna ett avtal som handlar om att de ändå ska få vara med och synas i början och slutet av varje etapp under Tour de France.

Man har ännu inte kommit överens om erbjudandet och Frédéric Rouanet, vd för Vignerons de l’Aude, förnekar existensen av att någon överenskommelse mellan ASO och vinproducenterna alls förekommit. “För närvarande har vi inte beslutat någonting och vi behåller vår ståndpunkt”, säger han.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.