Drönare hjälper vinodlare

Hem » Nyheter » Drönare hjälper vinodlare

droneÖver de kaliforniska vingårdarna kommer vi i framtiden att få se fler drönare i skyn. Man är nämligen helt övertygad om att drönare kommer att hjälpa odlare under sommarens torra tidperioder samt att överlista El Niño och vinterregnet. Eftersom allt blir mer affektivt i odlingen, börjar nu allt fler vingårdar att arbeta med drönarna PrecisionHawk och Verizon för att samla in viktig data om klimatförändringarnas effekter på odling och grödor.

När drönare flyger över vinrankorna kan de exempelvis sända tillbaka information om hur det går i odlingarna och mäta temperatur och fuktighet. Det hela fungerar ungefär som en egen liten “väderstation” som sänder multispektrala bilder för att fastställa grödornas totala densitet. Därefter, baserat på dessa data, kan man sedan ta ställning till vad som behöver göras för dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.