Efterfrågan på EKO-viner växer snabbare än utbudet

Den växande populariteten för EKO-viner har ökat spänningarna inom vinindustrin och debatten kring EKO-viner har tagit fart på riktigt. Idag ser man en trend där efterfrågan verkar öka alltmer och producenterna inte hänger med i svängarna. Det är analytikerna på Euromonitor i London som har analyserat resultatet av en konsumentundersökning angående EKO-viner. Spiros Malandrakis på Euromonitor säger att många producenter känner sig utanför den nya EKO-trenden och känner att de blir nedvärderade av de organiska/biodynamiska odlarna. Dessutom är de tveksamma till termen ekologisk och vill ha en striktare officiell definition. Alice Feiring, populär författare till vinböcker och skribent, menar att då de konventionella producenterna vill inte förlora sina marknadsandelar och förringar man gärna den ekologiska vinframställningen.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy