Lågkalorivin alltmer poppis i Europa

Hem » Nyheter » Lågkalorivin alltmer poppis i Europa

Den Gamla Världen är mer positivt inställd till lightviner medan den Nya Världens konsumenter i exempelvis i USA inte bryr sig om kalorier alls, enligt en studie som Wine Intelligence gjort.
Lågkalorivin har fortfarande en uppförsbacke i USA trots att många amerikaner älskar vin och är bekymrade över sin vikt. I Europa är det Frankrike som visar vägen när det gäller att välja lightviner där man visar en ökning av viner med lägre alkohol vin på 31 % jämfört med tidigare år, 2014. I USA anser dock konsumenter att lågkaloriviner ger en förändrad smak i vinet. Vinproducenter kan antingen extrudera alkoholen efter jäsning eller skörda druvorna tidigare för att sänka sockernivån och därmed vinets alkoholnivå. Nyckeln verkar ligga i att övertyga konsumenter om att man inte kompromissar med smaken, mycket likt produkter som exempelvis Diet Coke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.