Sjukdomar på vinstockar i Frankrike

Hem » Nyheter » Sjukdomar på vinstockar i Frankrike

Sjukdomen har blivit ett växande problem för franska vinodlare eftersom det visar mer än 100.000 hektar vinodlingar gått förlorade under 2014. Träsvampen angriper vinstockar och även om vissa vinstockar verkar klara sig kan avkastningen komma att sjunka med upp till 50% i drabbade områden. Det är främst Loiredalen som drabbats och vissa druvsorter som Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Chenin Blanc och Melon de Bourgogne, medan stockar som Chardonnay och Pinot Noir har visat sig vara mer motståndskraftiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.