Nya kvalitetsbeteckningar i för österrikiskt mousserande

Produktionen av mousserande vin i Österrike börjar sakta men säkert öka. År 2008 införde man en särskild dag för mousserande viner och nu har man infört tre olika kvalitetsbeteckningar för att förbättra vinernas anseende. Den första nivån innebär att vinet är odlat inom landets gränser och att det jäst i nio månader. Den andra betyder att vinet kommer från någon av landets officiella vinregioner och har genomgått även en andra jäsning på flaska, medan den tredje nivån pekar ut viner från särskilda områden som Gols eller Langelois och har arton månaders jäsning på flaska bakom sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy