Nätvinhandelsregler inte tillräckligt strikta enligt Systembolaget

Hem » Nyheter » Nätvinhandelsregler inte tillräckligt strikta enligt Systembolaget
Systembolaget vill ha totalförbud mot näthandel på distans och ändringar i alkoholskattelagen. Trots Alkoholutredningens slutsats anser man att strängare regler är förenligt med EU-rätten. Distanshandel av alkohol menar man nämligen är skadligt för folkhälsan, detta på grund av att man skapar en alternativ vinstdriven verksamhet vid sidan av monopolet som innehas av Systembolaget. Man är orolig över att marknadsföringen blir alltmer hätsk, detta trots att undersökningar visar att de som köper alkohol på nätet oftast inte är problemdrickare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.