Blandat skörderesultat i Italien

Hem » Nyheter » Blandat skörderesultat i Italien
Årgången 2014 i Italien har varit unik på många sätt och vis. Bisarra mängder av regn och en extremt mild vinter i kombination med en ovanligt kylig sommar gjorde det svårt för vinodlare på många håll runt om i landet. Tillväxtfasernas cykler blev rubbade från början på grund av den tidiga mognaden samt sommarens kyla, regn och sjukdomar i rankorna. Så mycket som 30 % av skörden sägs ha gått förlorad i områden som Puglia och Sicilien. Samtidigt har andra områden klarat sig bra, varav Piedmont fått det bästa resultatet vad gäller mängd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.