Bra skörd väntas i Italien

Italienska vinodlare har börjat plocka de första druvorna från årets skörd som ser ut att bli en bra sådan. 2014 som årgång väntas hålla hög kvalitet medan kvantiteterna inte blir särskilt höga. De första druvorna plockades i Franciacorta i Lombardiet, och denna stora händelse ägde rum tio dagar tidigare än förra året. Vädret har varit bra och trots att skördemängden kommer att bli mindre än vid föregående år är man generellt nöjd då man tror att kvaliteten kommer att väga upp. Juli var en kall och regnig månad och man var länge orolig för hur skörden skulle bli på grund av detta, men det varma augustivädret har medfört en snabb mognadsprocess bland druvorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy