Sjukdomsresistent vingård planteras i Bordeaux

Hem » Nyheter » Sjukdomsresistent vingård planteras i Bordeaux
Vignobles Ducourt som äger 440 hektar i Bordeaux har planterat sina första sjukdomsresistenta plantor. Tanken är att inga bekämpningsmedel ska behöva användas, utan istället ska korsningar mellan olika motståndskraftiga druvor vara starka nog att motstå alla angrepp. Planteringen ägde rum förra månaden och ska enligt planen bli 80-100% fri från bekämpningsmedel. 3,3 hektar har ägnats åt detta projekt som skulle kunna bli potentiellt banbrytande för den ekologiska vinindustrin. Man vill undvika konnotationer av stora biologiska experiment och understryker istället att det endast handlar om enkla, traditionella korsbefruktningar som historiskt ägt rum för att skapa de druvarter vi har idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.