Franskt sjukhus öppnar vinbar

Hem » Nyheter » Franskt sjukhus öppnar vinbar
Clermont-Ferrand universitetssjukhus i centrala Frankrike kommer inom en snar framtid att öppna en vinbar för döende patienter. Detta för att förhöja livskvaliteten för patienterna, som bland annat kommer att kunna delta i medicinskt övervakade vinprovningar. De kan även bjuda in familj och vänner för att ta ett glas vin tillsammans. Initiativet kommer från dr Virginie Guastella som tycker att patienterna förtjänar att njuta av sina sista dagar. Patienterna var mycket positiva till idén som nu fått godkänt av myndigheter. Vinbaren kommer att öppna på sjukhusets palliativa vårdavdelning i september, och man hoppas att konceptet kan komma att sprida sig till andra sjukhus runt om i landet.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.