Uruguay tros bli nästa stora stjärna i vinvärlden

Hem » Nyheter » Uruguay tros bli nästa stora stjärna i vinvärlden
För närvarande är det kanske inte främst Uruguay man tänker på när det gäller internationellt framgångsrika vinområden. Detta kan det dock bli ändring på, i alla fall om man ska tro på de senaste expertspekulationerna som gjorts. Det är främst druvan Tannat som uppmärksammats och prisats för dess rika smak och rustika karaktär. Tannat har beskrivits som Uruguays svar på Argentinas Malbec-viner och tros bli landets internationellt gångbara signaturdruva. Tannat odlas också i Frankrike, men enligt många smakar den bättre i Uruguay och Sydamerika.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.