Schweizisk vinproducent åtalad för spioneri

Hem » Nyheter » Schweizisk vinproducent åtalad för spioneri
Den schweiziska vinproducenten Dominique Giroud åtalas tillsammans med en datahackare, en privatdetektiv och en anställd i den schweiziska underrättelsetjänsten för spioneri. Journalisters datorer har blivit hackade, och enligt media har privatdetektiven anställts för att Giroud varit orolig att information om hans skatteaffärer i företaget läckt ut. Enligt vissa källor ska detektiven även ha lurat Giroud och sålt uppgifter till pressen. Än så länge är det oklart vad den fjärde personen från underrättelsetjänsten haft för roll i dramat. Det är också värt att tillägga att Giroud är under utredning för vinförfalskning då han ska ha marknadsfört vin med falska etiketter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.