Lättare flaskor på systemet

Hem » Nyheter » Lättare flaskor på systemet
Systembolaget tar nu ytterligare ett steg mot en bättre miljö genom att från 2016 lägga på extra avgifter för tyngre vinflaskor. Väger en flaska mer än 420 gram tillkommer en avgift som ska få konsumenterna att välja lättare flaskor. Initiativet kommer ur uppgifter om att en tredjedel av Systembolagets miljöpåverkan består av förpackningar, och genom att flaskorna väger mindre ska koldioxidutsläppet minskas. Initialt gäller avgiftshöjningen för stilla viner, men det kan i framtiden komma att utökas till öl och sprit.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.