Systembolaget satsar 15 miljoner på forskning

Hem » Nyheter » Systembolaget satsar 15 miljoner på forskning
Vid Systembolagets årliga alkoholforskningskonferens presenterade man den nya budgeten på 15 miljoner kronor som ska gå till alkoholforskning. I projektet ingår bland annat att öka förståelsen för alkoholkonsumtionens risker, hitta samband mellan beteende och hälsoeffekter och att informera konsumenter och sprida kunskap för att man enklare ska kunna fatta medvetna beslut om sina alkoholvanor. Allt från statistik kring näthandel av alkohol och hjärnans belöningsfunktioner är ämnen som behandlas inom alkoholforskning. Resultaten kommer att presenteras vid olika seminarium runt om i landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.