Skolbarn sjuka av bekämpningsmedel i Bordeaux

Användningen av bekämpningsmedel granskas för tillfället extra noga då flera skolbarn blivit inlagda på sjukhus på grund av vad man misstänker vara för kraftig exponering. I början av maj noterade man att 23 elever på en mellanstadieskola drabbats av illamående och huvudvärk efter att man dagen innan besprutat en närliggande vinodling. En del av dem blev inlagda på sjukhus för observation, men symptomen hade försvunnit efter ungefär ett dygn. Efter en utredning av mat- och jordbruksorganet DRAAF insåg man att symptomen stämde väl överens med misstankarna om att bekämpningsmedlet var boven i dramat. Man vidtar nu nödvändiga åtgärder för ökad kontroll över bekämpningsmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.