Spaniens vinproduktion ökar

Hem » Nyheter » Spaniens vinproduktion ökar
Spaniens vinproduktion ökade med hela 41 procent förra året. Rekordskörden gav nämligen 51 miljoner hektoliter vin, varav runt hälften från Castilla-La Mancha. Spanien, som har den största vinodlingsarealen, har alltid legat efter Frankrike och Italien på grund av ineffektivitet i odlingsprocessen. Den här gången stämde dock alla tänkbara klimatförhållanden in och samtidigt har man satsat mer på konstbevattningssystem och linkande, vilket resulterade i den stora volymen. Man är däremot inte säker på att man kommer att lyckas sälja allt vin från Castilla-La Mancha då regionen ännu inte uppnått ett exemplariskt rykte.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.