Proseccorevolution på frammarsch

Italiens billigare motsvarighet av champagne har rönt stora framgångar på sistone. De prisvärda mousserande vinerna är populärare än någonsin och hela vinområdet har fått en ekonomisk boost. Under 2013 producerades mer än 315 miljoner flaskor och de senaste tio årens försäljningsökning liknas vid en revolution. Jämfört med 2012 ökade kvantiteten förra året med 24 procent medan champagneförsäljningen sjönk med 1,5 procent. Den europeiska marknaden är den största, följt av USA och Kanada. Förklaringen till explosionen är enkel – trots det fördelaktiga priset håller proseccovinerna en jämnt hög kvalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.