Katastroftorka vid Kaliforniska vingårdar

Den värsta torkan i Kaliforniens vinhistoria drabbar nu lokala vingårdar. Nederbörden är den lägsta på hundra år och oron bland vinproducenterna är stor. 2013 var ett av de torraste åren på tiotals år och då 2014 inte erbjuder några bättre villkor har delstatens guvernör, Jerry Brown, instruerat invånarna att minska sin vattenkonsumtion med 20 procent. Grundvattennivån är nu så låg att man kan se botten av brunnar och vinodlarna måste nu lägga upp en plan för hur man ska agera under året. Trots att väderutsikterna inte ser positiva ut finns det dock fortfarande en chans att de kommande månaderna bjuder på nederbörd, men detta är inget man bör räkna med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy