Argentinas valutafall hjälper vinindustrin

Hem » Nyheter » Argentinas valutafall hjälper vinindustrin
Argentina har nyligen varit med om den snabbaste valutasjunkningen på en dag sedan landets ekonomiska kris 2002. Detta tror man kommer att öka exportvolymen av vin, särskilt i USA som utgör 50 % av landets marknad. Ett fortsatt sjunkande värde av den argentinska peson kan komma att rädda landets vinindustri då denna skadats på grund av höga produktionskostnader och striktare framställningskrav. Nu förväntar man sig dock kunna behålla sin ställning i världskonkurrensen eftersom man slipper höja priserna. Kravet för att det ska bli som man förutspår är dock att den låga valutan inte höjs då det normalt tar ett tag innan valutan hinner påverka priserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.