Vinet har fått en egen dag

Den 22 januari är dagen då svenskarna ska börja fira vinets dag. Det är i alla fall vad initiativtagarna Vinakademien hoppas på. Datumet är redan fastställt, men i år blev det inte mycket firande då få var medvetna om initiativet. Detta berodde i stor utsträckning på att det presenterades endast några dagar i förväg. Nästa år hoppas dock Vinakademien att man, med hjälp av det utsatta datumet, ska kunna sprida medvetenhet om svensk vinkultur. Tanken är att man ska uppmana befolkningen att välja hög kvalitet men dricka måttligt. Trots den lätta starten var det en del som firade vinets dag, till exempel Munskänkarna som ordnade med vinprovningar runt om i landet. En del restauranger valde också att utöka sitt glasvinsutbud dagen till ära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy