Lokala journalister ifrågasätter säkerheten i tyska Moseldalen

En bro som löper längs tyska Moseldalen, som i huvudsak producerar rieslingviner, tros medföra en säkerhetsrisk. Man anser att bron har både miljö- och konstruktionsmässiga brister, något som tyska myndigheter dock nekar till. Det har länge spekulerats i att det mikroklimat som råder bland vinrankorna som ger några av världens främsta rieslingviner skulle ha en negativ inverkan, men nu tror man även att brons utformning är direkt bristfällig säkerhetsmässigt. Det var lokala journalister som utifrån ett regeringsdokument kunde påvisa ett antal risker med bron, och nu tror man att en omkonstruktion eller rivning av bron skulle gynna vinodlingarna i området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy